1 iunie – Zambeste de ziua ta!

29 mai 2016

1_iunie_640Primaria Municipiului Timisoara organizeaza miercuri, 1 iunie 2016, in Parcul Copiilor si Parcul Rozelor, o serie de evenimente dedicate copiilor, de ziua lor.  Municipalitatea a pregatit, de asemenea, numeroase surprize pentru cei mici, dar si jocuri inedite. Fie ca sunt mici sau mai mari, copiii vor avea parte de activitati in care distractia este scopul final. Mai jos este detaliat programul acestor activitati.

Parcul Copiilor
10,00 -14,00 IPJ Timis a pregatit o prezentare a tehnicii si a mijloacelor auto din dotare, un stand de informare pentru toate categoriile de cetateni prezenti la eveniment, cu predilectie pentru tanara generatie, cu tematica de prevenire antiinfractionala si antivictimala in mediul scolar, precum si demonstratii de arte martiale ale copiilor de la A.S. TIMPOLICE si YGUANA FIGHT TEAM Timisoara.
10,00-21,00 Vor avea loc multe actiuni pentru cei mici: face painting, modelaj cu baloane, surprize oferite de mascote, discoteca in aer liber si multe alte surprize pregatite de clovnii din Echipa hazlitilor si de cei din Echipa Vesela Timisoara.
10,00-21,00 Atelier de creatie vestimentara cu Elena Mazare.
10,00-21,00 Club Sportiv Junior Adventure – Echipa Junior Adventure este formata din instructori romani, carora li s-au alaturat colegi din Austria, Germania, Olanda si Danemarca, pentru a monitoriza si coordona urmatoarele activitati:
– Leagan urias sau paianjenul agatat – copiii, aflati in ham, sunt asigurati pe o coarda montata intr-un copac. Se pot balansa si invarti, iar coarda are o lungime de aproximativ 8 metri.
– Slack – line sau pisica pe fir si arbalete – copiii traverseaza in picioare, pe o banda flexibila aflata la aproximativ 50 cm de sol, distanta dintre doi copaci. Este un exercitiu la care sunt asistati de un monitor, care ii mentine in echilibru si ii indruma pentru atingerea obiectivului.
– La indienii tintasi, copiii, sub indrumarea unui monitor, invata sa traga cu arbaleta pe un teren special amenajat si bine delimitat.
– Plimbare cu barca sau slalom nautic – un instructor atestat in sporturi nautice ii va echipa pe copii cu veste de salvare si vasle, apoi se va imbarca cu ei si vor parcurge impreuna un traseu pe  Bega, cu barca de rafting.
– Jocul cu mingea sau muta oul in alt cuib! – membrii echipei vor trebui sa se coordoneze si sa lucreze impreuna pentru a muta o minge de pe un stalp pe altul, aflati la cativa metri distanta. Mingea e transportata pe un cerc metalic, dirijat cu ajutorul a 5 pana la 12 cordeline de 2 m.
– Obstacolele voinicilor – acest joc presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole si incercari la care vor fi supusi de la 2 pana la 5 concurenti deodata, iar cel care va ajunge primul la final va dobandi jumatate din imparatie… Obstacolele constau in mers pe papainoage, salt peste groapa cu crocodili, trecerea prin intuneric, saritul ca mijloc de deplasare si multe alte surprize.
– Doua tiroliene sau veverita zburatoare – in conditii de maxima siguranta, sub supraveghere tehnica, cei mici vor putea traversa aerian, pe coarda, o distanta de aproximativ 30 m, intre doi copaci. Pentru mai multa distractie, vor fi montate doua tiroliene.
– Atelierul de Arta si Face painting va fi un loc unde manute indemanatice deseneaza, coloreaza, decupeaza si lipesc pe tot felul de materiale si obiecte. Aici este locul ideal ca cei mici sa isi valorifice imaginatia, creativitatea si indemanarea sub indrumarea unui specialist. Rezultatul final: obiecte de arta rasplatite cu laude si expuse de parinti la loc de cinste. Piticii se vor distra copios si la Face painting, unde se vor deghiza in eroii lor favoriti sau doar isi vor schimba infatisarea cu ajutorul culorilor.
– Carturi si curse cu biciclete fara pedale. Pentru cei care sunt nerabdatori sa isi testeze viteza de reactie au fost pregatite mai multe carturi si biciclete fara pedale, ce vor putea fi folosite intr-un perimetru bine determinat.
11,00 Smart Fitt va organiza o clasa de zumba pentru copii.
10,00-20,00 Asociatia Puppet Mania va organiza repetitii de teatru interactive cu public, workshopuri de mers pe picioroange, jocuri interactive pentru copii cu jucarii din lemn, dans medieval – hora si jocuri medivale de societate, precum si construirea decorului pentru spectacolul de seara, jocuri si concursuri in labirintul din Parcul Copiilor. La ora 21,00, pe platoul din parc va incepe spectacolul Cavalerul din Cetatea Florilor, dedicat copiilor.
10,00-21,00 Club Sportiv Leii Timisoarei –  Organizeaza un atelier de creatie, cu activitati principale de invatare a tehnicilor de confectionare a  bratarilor, figurinelor din baloane si figurinelor – modelino.
12,00 formatiunea Salvo, in zona casuta de pe deal, va prezenta activitati interactive pentru copiii de toate varstele, ateliere specifice situatiilor de urgenta: acordarea primului ajutor, salvari de la inaltime/tiroliana, prezentarea echipamentelor si a tehnicii din dotarea echipelor.
12,00-13,00 Teatrul Merlin si Facultatea de Muzica si Teatru din cadrul UVT vor pune in scena opera pentru copii Hansel si Gretel.

Teatrul de Vara – Parcul Rozelor
14,00-21,00 Targ de gradinite
17,00 Muzica usoara si dans modern cu  formatiile Reflex, Scoala de balet si dans Denisse si  Dance with me.
18,00 Tablou coregrafic: dansuri populare romanesti si ale nationalitatilor conlocuitoare, in interpretarea copiilor de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva, Gradinita germana Franz Lukas din Timisoara, Scolile Generale din Dudestii Noi, Vermes, Moravita, Sanpetru Mare si a ansamblurilor Mladost si Bobita din Timisoara.
19,00 Muzica usoara, dans modern si popular cu grupurile Flores, Torent si Hora Timisului ale Palatului Copiilor din Timisoara.
20,00 Cantece si dansuri populare cu Ansamblul Pusta Banatului.
20,30 Formatiile de copii si tineret ale Ansamblului Timisul si recital Andreea Voica.