Lucrari finalizate in zona de locuinte Sudului si pe strada Podeanu

18 mai 2016

Podeanu_640Reparatiile din zona de locuinte bd. Sudului au vizat amenajarea pistei din jurul stadionului Dan Paltinisan si refacerea carosabilului si a parcarilor din zona stadionului. Noua pista din jurul stadionului are o latime de 9 metri, delimitata de borduri pentru a impiedica accesul autoturismelor, fiind conceputa numai pentru desfasurarea activitatilor sportive (alergare, role, biciclete si skateboard) si marcata corespunzator).

Odata cu modernizarea strazii Prof. Dr. Aurel Paunescu Podeanu si amplasarea sensului giratoriu de la intersectia cu strada F.C. Ripensia a fost necesara si reamenajarea unei parcari suplimentare. Totalul locurilor de parcare din zona a ajuns acum la 413.

Carosabilul are acum doua bretele de legatura din strada Aries la Sectorul A al stadionului Dan Paltinisan si de la sectorul A spre Casa Tineretului, drumul de legatura avand sens unic din sensul giratoriu de pe str. Prof. Dr. Aurel Paunescu Podeanu spre baza sportiva Banu Sport, care se intersecteaza cu drumul  spre Casa Tineretului. Carosabilul are o lungime totala de 814 metri, in timp  ce trotuarele si pistele pentru biciclisti din zona masoara acum 613 m. Pista de alergare, role, biciclete si skateboard din jurul stadionului Dan Paltinisan masoara 879 metri lungime si 9 metri latime, cu o suprafata totala de 18.715 mp.

De asemenea, pe strada Pr. Dr. Aurel  Paunescu  Podeanu, carosabilul a fost extins la 4 benzi, cu amenajarea locurilor de parcare, a pistelor pentru biciclisti, a trotuarelor si a zonelor verzi pe sectorul de drum cuprins intre  Aleea F.C. Ripensia si Calea Stan Vidrighin. Lucrarea cuprinde o retea noua de apa si canalizare realizata pe sectorul Calea Stan Vidrighin –  strada Stejarul si  reglementarea tuturor bransamentelor la consumatori, precum si a racordurilor. A fost realizat un nou sistem de iluminat  public  intre aleea F.C. Ripensia si Calea Stan Vidrighin si s-a reglementat alimentarea consumatorilor casnici de energie electica prin desfintarea retelei de alimentare cu energie electrica supraterana (au fost refacute  bransamentele). Au fost realizate 230 locuri de parcare pentru autoturisme si 82 locuri de parcare pentru biciclete in zona bazei sportive nr. 2 a UPT.