14 institutii culturale timisorene isi deschid portile de Noaptea Muzeelor

18 mai 2016

Noaptea_Muzeelor_Timisoara_2016_640A XII-a editie a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai 2016 si va fi marcata de o premiera. Publicul va avea acces la un ghidaj audio-video disponibil pe telefoanele mobile, pentru institutiile culturale din Bucuresti si din alte orase mari din tara, printre care si Timisoara. Evenimentul va fi sarbatorit de peste 3.000 de muzee si galerii din Europa.

Noaptea Europeana a Muzeelor a fost initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronata de Consiliul Europei, UNESCO si Consiliul International al Muzeelor. Mii de muzee si institutii culturale din 30 de tari europene isi aprind luminile si isi deschid portile in aceeasi noapte. Anul acesta, evenimentul este sarbatorit in peste 3.000 de muzee din UE. In Romania, Noaptea Muzeelor este organizata de Reteaua Nationala a Muzeelor, membru in conducerea celei mai mari retele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Aplicatia gratuita pentru telefoanele mobile este izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii. Pe platforma se gasesc ghiduri audio pentru Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul Satului Banatean si Memorialul Revolutiei Timisoara, care pot fi accesate in sectiunea Rasfoiti ghidaje.

La Timisoara, institutiile participante sunt Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul Banatului Timisoara, Muzeul Satului Banatean Timisoara, Memorialul Revolutiei din Timisoara, Muzeul Consumatorului Comunist Timisoara, Colectia de Arta Veche Bisericeasca de la Catedrala Mitropolitana Timisoara, Expozitia Catedralei Romano – Catolice a Diecezei de Timisoara, Galeria Calina, Galeria Calpe, Galeria Mansarda – Facultatea de Arte si Design Timisoara, Galeria Vitralia, Galeria Pro Armia, Galeria Helios, Galeria Pygmalion, Casa Artelor / Curtea cu castan.