Seara legendelor: Smokie si Pasarea Colibri, in concert la Timisoara

15 mai 2016

Smokie_2016_640Cel mai sonor eveniment al primaverii aduce la Timisoara o trupa legendara: Smokie va concerta in sala Filarmonicii Banatul joi, 19 mai 2016, de la ora 20,00.

”Avem o emotie puternica, un feeling special cand cantam in Romania, legate, cred eu, de energia publicului, de reactia lui la muzica noastra, de atmosfera extraordinara a tuturor concertelor noastre aici, iar prilejul de a canta in orasul care a schimbat istoria contemporana a acestei tari, in care a renascut libertatea, inclusiv libertatea de a asculta muzica rock, muzica Smokie, e o mare bucurie pentru noi”, declara chitaristul si compozitorul Mick McConnell.

Artistii britanici promit un show de exceptie, 100% live, in care fanii lor vor putea asculta hituri ce au scris istoria muzicii rock europene, dominand topuri inca din anii 70, piese ca Living next door to Alice, Mexican girl, I’ll meet you at midnight sau Oh, Carol, dar si melodii de pe cel mai recent material discografic al formatiei, albumul Take a Minute, ce inregistreaza un mare succes in intreaga lume.

”Suntem adesea intrebati  daca nu ne plictisim sa cantam mereu, de atatea ori, aceste melodii. Raspunsul este categoric nu, pentru ca de fiecare data  urcam pe scena intr-o tara diferita, un oras diferit de cele  dinainte, in fata unei audiente diferite, iar reactia publicului, emotia lui este unica, la fel si emotia noastra. Este fantastic sa canti si sa-i faci pe oameni fericiti”, sustine solistul vocal al trupei, Mike Craft.

Legenda Smokie s-a nascut in anii 60, la gimnaziul St. Bede’s din Heaton, Anglia, iar primul nume al formatiei a fost The Yen. Din prima formatie, doar basistul Terry Uttley mai canta astazi in formula actuala, insa din Bradfordul districtului Yorkshire, Smokie a reusit sa cucereasca lumea, avand milioane de fani pe mapamond si este astazi una dintre cele mai longevive si celebre trupe britanice. Succesul colosal al formatiei a inceput in 1975 gratie celui de-al doilea album al sau, Changing All the Time. Printre slagarele trupei britanice se regasesc piesele If You Think You Know How to Love Me, Don’t Play Your Rock ‘n’ Roll to Me si Lay Back in the Arms of Someone.

La Timisoara, in deschiderea concertului din sala Capitol, Smokie are ca ”guest star” una dintre cele mai valoroase trupe romanesti: Pasarea Colibri. Biletele pentru eveniment au, in functie de loc, preturi intre 100 si 400 de lei si s-au pus in vanzare la agentiile Filarmonicii, Operei, Teatrului National din Timisoara si online in reteaua Eventim.