Incep lucrarile la Pasajul Popa Sapca

15 mai 2016

Pasaj_Popa_Sapca_640Pasajul subteran Popa Sapca este amplasat in zona centrala a municipiului Timisoara, asigurand legatura dintre centrul orasului si zona Calea Lipovei, respectiv Calea Aradului. Traseul proiectat cuprinde strazile Popa Sapca, Aristide Demetriade si bulevardul Antenei.

Lucrarile de extindere a Pasajului Popa Sapca au unda verde, urmand sa dureze 18 luni. Municipalitatea a predat deja amplasamentul, insa ordinele de incepere a lucrarilor vor fi semnate abia dupa eliberarea unor avize din partea CFR.

Pasajul este un unul inferior, cu o deschidere de 8,50 metri intre culei. In prezent, circulatia auto este strangulata in zona pasajului, deplasarea autovehiculelor facandu-se pe doua sensuri de circulatie atat in zona pasajului cat si a strazilor Popa Sapca, Aristide Demetriade si Antenei. Scopul lucrarii de largire a pasajului de sub calea ferata si a celor trei strazi este de a se obtine o fluidizare a traficului din Municipiul Timisoara. Modernizarea celor trei strazi, coroborata cu crearea pasajului subteran Popa Sapca, scurteaza semnificativ timpii de circulatie si elibereaza intersectiile existente.

Pasajul se va amenaja de la o latime actuala de 8,50 metri cu doua benzi de circulatie la o latime de 23,00m cu 4 benzi de circulatie. Se vor executa trotuare si piste de ciclisti pe ambele sensuri de mers. Gabaritul masurat pe verticala de la nivelul talpii inferioare a grinzilor principale pana la cel mai apropiat punct din strada pe care o supratraverseaza este de 4,65m. in cadrul proiectului sunt cuprinse si relocari, modernizari sau inlocuiri a tuturor retelelor de utilitati.