Intalnire cu scriitoarea Irina Teodorescu

8 mai 2016

Irina_Teodorescu_640Institutul Francez din Timisoara va invita miercuri, 11 mai 2016, de la ora 18,30, la o intalnire cu scriitoarea Irina Teodorescu. Evenimentul va fi gazduit de  Libraria Esotera, Str. L. Blaga nr. 10, in lectura publica a actorului Thomas Collet, moderator fiind Marcel Tolcea.

Irina Teodorescu s-a  nascut la Bucuresti in 1979 si in prezent traieste la Rennes, dupa 15 ani petrecuti la Paris. Scrie in limba franceza si se exprima cu o usurinta uluitoare intr-o limba care nu este cea materna si pe care a inceput sa o invete odata cu mutarea in Franta.

Recent a primit o bursa Stendhal din partea Institutului Francez. Programul Stendhal sprijina autori francezi sau rezidenti in Franta care propun un proiect literar in strainatate contribuind astfel la schimburile culturale initiate de reteaua culturala franceza in strainatate (prin lecturi publice, intalniri, ateliere de creatie literara, colocvii etc).

Datorita acestei burse, Irina Teodorescu este in Romania in luna mai. Va cauta informatii pentru urmatoarea ei carte, inclusiv in arhivele Securitatii si va intalni cititori din Bucuresti, Craiova si Timisoara.

Discutiile vor avea loc in limba romana, iar lectura in limba franceza.