Un nou show aerian la Timisoara

5 mai 2016

avioane_acrobatie_640Mitingul aerian gazduit anual de Aeroportul International Timisoara tinde sa devina un eveniment de traditie in orasul de pe Bega, dar si pentru aeronatica romaneasca. Ajuns anul acesta la cea de-a treia editie, Timisoara Air Show 2016 se va desfasura sambata, 21 mai. In caz de timp nefavorabil, ziua de duminica, 22 mai, va fi data de rezeerva.

Printre formatiile de acrobatie aeriana invitate sa evolueze pe cerul Timisoarei, in premiera, se va numara Baltic Bees, din Letonia, cu sase aparate L-39C Albatros. Nu vor lipsi din program Iacarii Acrobati, cu avioane YAK 52TW, si ASALT, cu cinci avioane ultrausoare ULM. De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanti ai Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, cu elicoptere de tip IAR 330 Puma.

Intr-un comunicat de presa postat pe pagina web a Aeroportului International Timisoara, directorul Daniel Idolu declara: “Suntem convinsi de faptul ca a treia editie a celui mai mare spectacol aerian din vestul tarii va inregistra un numar mai mare de spectatori fata de editiile precedente. La fiecare editie aducem noutati in programul de zbor, incercand astfel sa ne ridicam la asteptarile unui numar impresionant de oameni cu care ne-am obisnuit sa fie prezenti la mitingul aerian”.