Festivalul Timisoara Rocks, la a doua editie

24 aprilie 2016

Guano_Apes_640Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, organizeaza a doua editie a Festivalului de rock – Timisoara Rocks, pe 13 si 14 mai 2016, in Piata Victoriei din Timisoara.

“Muzica rock este o stare de spirit, o sursa de energie interioara si o aspiratie catre libertate, pe care ca sa o intelegi trebuie sa o traiesti. Acest gen de muzica a fost intotdeauna iubit si apreciat de timisoreni, iar Timisoara a dat, la randul ei, trupe legendare pentru rock-ul romanesc. Prin trupele care formeaza afisul celei de a doua editii a festivalului Timisoara Rocks, incercam sa aratam, inca o data, ca timisorenii se regasesc in spiritul acestui gen muzical”, declara Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timisoara.

O prima confirmare pe afisul festivalului este celebra trupa rock, indragita de milioane de fani din intreaga lume, Guano Apes. Cei patru artisti vor urca pe scena din Piata Victoriei, pe 13 mai 2016, in prima zi de festival. Una dintre cele mai reprezentative trupe in peisajul rock din Europa, Guano Apes are la activ 6 albume, 2 discuri de aur si unul de platina, peste 4 milioane de albume vandute in toata lumea, a castigat de 3 ori premiul german ECHO Music Award si o data premiul MTV Europe Music Award. S-a infiintat in anul 1994, in Gottingen, Germania, la initiativa lui Henning Rumenapp, Stefan Ude si a lui Dennis Poschwatta. in acelasi an s-a alaturat grupului si solista Sandra Nasic.

Prima zi de festival va aduce pe scena din Piata Victoriei si doua trupe romanesti. in deschidere, de la 19,00, va urca pe scena trupa Burning Table, care propune un sound alternative rock cu o varietate de influente de la grunge, psihedelic, post rock pana la electronica si experimental, iar de la ora 20,00, iubitorii rock-ului alternativ din Romania vor avea ocazia sa-i urmareasca pe rockerii de la Vita de Vie. Seara se va incheia cu concertul celor de la Guano Apes, programat sa inceapa la ora 21,30.

Accesul la Festivalul de rock este liber, astfel ca sunt asteptate cateva mii de persoane in centrul orasului, in al doilea weekend din luna mai.