Ambasadorul SUA, in vizita la Primaria Timisoara

24 aprilie 2016

Ambasador_SUA_640Joi, 21 aprilie 2016, ambasadorul SUA la Bucuresti, ES domnul Hans Klemm, insotit de doamna Mari Klemm si reprezentanti ai Ambasadei, a efectuat o vizita la sediul Primariei Municipiului Timisoara. In cadrul intalnirii, primarul Nicolae Robu a prezentat informatii si date despre profilul economic, social si multicultural al Timisoarei diplomatului american, aflat la prima sa vizita in orasul nostru. ES domnul Hans Klemm a apreciat pozitiv investitiile in infrastructura Timisoarei, dezvoltarea sectoarelor economice si procentul aproape nul al somajului in municipiu.

Discutiile au vizat subiecte privind relatiile de cooperare bilaterala, in general. Au fost abordate teme de interes comun din domeniul economic, respectiv prezenta majora a investitorilor americani in Timisoara, contributia acestora la performantele economice excelente ale orasului si posibile colaborari viitoare pentru stimularea mediului economic. In acest context, a fost relevata importanta dezvoltarii conceptului zonei integrate de dezvoltare Timisoara-Arad. In plan cultural, a fost evidentiata dorinta ambelor parti de extindere a colaborarii.

La intalnire au participat si Dan Diaconu – viceprimar al Municipiului Timisoara, Sorin Dragoi – administrator public al Municipiului Timisoara, Marjorie Stern – atasat cultural al Ambasadei.