Ziua Tinerilor Timisoarei

21 aprilie 2016

Ziua_Tinerilor_Timisoarei_2016_640Prima editie a Zilei Tinerilor Timisoarei va avea loc sambata, 23 aprilie 2016, scopul ei principal fiind acela de a celebra tinerii si cresterea gradului de implicare a acestora in viata culturala a orasului, prin inscrierea in calendarul local a unei zile dedicate lor. Evenimentul debuteaza prin competitii sportive organizate cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv Banatul, incepand cu ora 9,00. In zona stadionului Dan Paltinisanu vor avea loc urmatoarele activitati: concurs de cross, role, biciclete si un meci demonstrativ de fotbal. Echipele participante vor fi formate din tineri si fosti fotbalisti ai echipei Poli Timisoara.

Incepand cu ora 11,00, vor avea loc lectii de KangooJumps, in Piata Libertatii, urmand ca activitatile sportive sa continue in Piata Unirii, cu exercitii de pilates, sub indrumarea instructorilor de la Smartfit.

In intervalul orar 14,00-15,00, in amfiteatrul din Piata Sfantul Gheorghe, elevii de la Colegiul National de Arta Ion Vidu vor aduce in fata publicului piese de teatru.

Intre orele 15,00 si 16,00, tinerii talentati ai Timisoarei vor prezenta un spectacol in Piata Libertatii. Vor participa elevi de la Colegiul National de Arta Ion Vidu: Corul pe voci egale si Corul mixt, elevi de la Sectia de Canto, Ansamblul de percutie Splash, trupa Comanda 4 si trupa de jazz Fancy Pants.

Tot in Piata Libertatii, intre orele 17,00 si 19,00, pe acordurile muzicii clasice, va avea loc un program de exercitii de yoga.

Pe tot parcursul zilei, pe strazile din Piata Unirii, vor avea loc diverse evenimente culturale. Tinerii talentati vor picta, vor face caricaturi, vor canta la diverse instrumente muzicale (harpa, corn, contrabas, trombon etc.), vor dansa balet contemporan, iar publicul spectator va putea participa la lectii de dans, demonstratii de levitatie. De asemenea, vor mai avea loc demonstratii de skateboard, jocuri de societate si strategie.

Ziua Tinerilor Timisoarei se va incheia cu un concert, in Piata Libertatii. Pe scena vor urca Randi, Uddi si Jo.