Zeci de camere de supraveghere, instalate in Timisoara

13 aprilie 2016

dispecerat_video_640Municipalitatea timisoreana anunta finalizarea proiectului intitulat Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Timisoara. Implementarea a inceput in martie 2013  si a fost finantat in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere. Obiectivul l-a constituit asigurarea securitatii si imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor, prin realizarea unui sistem de supraveghere video destinat cresterii sigurantei, prevenirii si reducerii infractionalitatii si criminalitatii in piete publice si perimetre din jurul unitatilor de invatamant.

S-a realizat o retea de supraveghere prin instalarea de mijloace video de supraveghere in spatii publice cu un anumit grad de risc, in vederea reducerii ratei criminalitatii stradale. A fost creat si dotat un dispecerat central de monitorizare in cadrul Politiei Locale pentru urmarirea in timp real a imaginilor captate de camere, in vederea cresterii gradului de operativitate in interventie si identificare ulterioara. Au fost create 12 noi locuri de munca permanente in cadrul Politiei Locale.

Au fost achizitionate si instalate 94 de camere video, monitorizate prin intermediul dispeceratului care functioneaza la sediul Politiei Locale din Timisoara. Supravegherea prin intermediul camerelor video a devenit functionala in: Piata Libertatii – 8 camere, Piata Unirii – 18 camere, Piata Sf. Gheorghe – 4 camere, Piata Victoriei – 20 camere, Piata 700 – 4 camere, Piata Badea Cartan – 6 camere, Piata Traian – 10 camere, Liceul C.D. Loga – 4 camere, Liceul Eftimie Murgu – 4 camere, Liceul J.L. Calderon – 4 camere, Liceul N. Lenau – 4 camere, Liceul G. Moisil – 3 camere. Primaria Municipiului Timisoara – 5 camere.