Incepe santierul la pasajul Jiul

13 aprilie 2016

Pasaj_Jiul_640Extinderea pasajului Jiul va scurta semnificativ timpii de circulatie si va elibera intersectiile din zona. Lucrarea, care va demara efectiv peste cateva saptamani, are o valoare de 17,7 milioane lei plus TVA, iar durata de executie este de 14 luni.

Pe langa refacerea strazilor din zona (trotuare, piste de biciclete si carosabil), cea mai importanta parte a lucrarilor vizeaza pasajul rutier subteran jiul, care are o lungime totala de 28,10 m, un gabarit de strada cu 5 benzi de circulatie, 2 benzi spre Circumvalatiunii sii 3 benzi spre bd. Republicii. Pasajul  este compus din rampa Circumvalatiunii, pasajul subteran propriu-zis si rampa Jiul. Operatiunile nu necesita inchiderea circulatiei feroviare.

Pe perioada lucrailor, zona va putea fi tranzitata pe rute ocolitoare. Vor ramane deschise doua benzi de circulatie pe sub pasaj, cate una pe fiecare sens de mers, iar Strada Jiul va fi inchisa complet. Circuland dinspre Spitalul de Copii pe Bd. Republicii, se va putea vira la dreapta pe sub pasaj si, la fel, dinspre Gara de Nord, se va putea vira stanga spre Circumvalatiunii. Venind dinspre Circumvalaiunii, se va  vira dreapta, spre Gara de Nord.