Un altfel de Cabaret, cu vedete de Bucuresti, la Opera din Timisoara

29 februarie 2016

Cabaret _2016_640Un altfel de Cabaret – sub acest titlu o premiera absoluta aduce la Timisoara vedete ale scenei bucurestene, muzicale si teatrale, intr-un show despre care realizatorii sai sustin ca e un concept unic in Romania. Evenimentul va avea loc luni, 21 martie 2016, de la ora 20,00, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara.

Sinopsis: un teatru mic se zbate sa supravietuiasca in aceasta societate in eterna tranzitie, deloc prietenoasa cu arta. Actritele conduse de directorul teatrului fac un nou spectacol de cabaret cu cantece, coregrafie, costume. Muncesc mult la repetitii ca sa il scoata in scurt timp la rampa. Directorul imprumuta  bani ca sa  poata produce spectacolul si vrea sa demonstreze ca teatrul poate sa reziste cu marile vedete pe care le are. Partenerul sau, perfid insinuat in proiect, cel care i-a imprumutat banii, isi doreste ca acest spectacol sa esueze pentru a putea transforma teatrul intr-un club de noapte. Publicul e cel care va decide ce se va intampla mai departe si cui ii va da creditul sau.

In spectacol urmarim evolutia actritelor in doua planuri, in scena prin ceea ce vad spectatorii, adica show-ul cu muzica si dansuri, dar si in culise, acolo unde spectatorii nu au in mod obisnuit acces. Acum insa au ocazia sa traga cu ochiul in spatele cortinei, sa fie martori la problemele de familie ale actritelor, problemele financiare ale unui teatru care se chinuie sa supravietuiasca, la schimbarea costumelor de la un dans la altul, pe scurt viata trepidanta si uneori mai dramatica decat insusi spectacolul,   din spatele scenei – dezvaluie, in sinopsis, artistii.

Spectacolul este regizat de Anca Sigartau dupa un text de Arthur V. Wesker, iar distributia ii reuneste pe Cosmin Selesi (Baby Boy), Aurelian Temisan (Mr. Tom), Tania Popa (Tammie), Doina Botis (Danny), Anca Sigartau (Annie), Alexandra Velniciuc (Allie), Corina Danila (Rossie), Manuela Cara (Magie&Orchestra si Lizzie) , Monica Davidescu (Penny) si Ozana Barabancea (Barbra Jo). Biletele pentru unica reprezentatie la Timisoara a Cabaretului costa intre 60 si 100 de lei si s-au pus in vanzare la Agentia Operei.