Prelegere filosofica despre viata cotidiana in Roma antica

29 februarie 2016

Noua_Acropola_Roma_640Asociatia Culturala Noua Acropola va invita sa participati joi, 3 martie 2016, ora 19,00, la o prelegere filosofica pe tema Viata cotidiana in Roma antica, in cadrul careia va propune sa intoarceti impreuna o pagina din istoria umanitatii. Prezinta: Iulia Pantelimon si Laurentiu Placinta. Loc de desfasurare: Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2, Timisoara.

“Cetatea eterna” si societatea moderna au multe lucruri in comun: in dezvoltarea amandurora se impletesc cuceririle extraordinare ale spiritului uman cu experientele pe care umanitatea ar fi bine sa nu le uite si mai ales sa nu le repete. Care au fost pilonii pe care s-a construit Roma? Cum au raspuns cetatenii ei cei mai experimentati si mai constienti la problemele unei vieti intr-o societate din ce in ce mai complexa? Care este mesajul Romei pentru mileniul III?

Asadar, Noua Acropola va invita la o interpretare filosofica a urmatoarelor idei: mitul intemeierii Romei, mostenirea etrusca, educatia cetateanului lumii, vatra: simbolismul centrului viu, stoicismul – o atitudine filosofica in fata vietii, minunile ingineriei romane, Roma – cetatea eterna.