Festivalul Tres Court, de 10 ani in Romania

17 februarie 2016

Tres_Courts_2016_640Din 1991, Festivalul International de Foarte Scurt Metraj Tres Court promoveaza filmul foarte scurt in toate colturile lumii. Ajuns in Romania in 2007, la initiativa Institutului Francez din Romania, Tres Court ia amploare cu fiecare editie, ajungand sa sarbatoreasca anul acesta 10 ani de existenta. In 2016, festivalul va avea loc in perioada 3-12 iunie, fiind difuzat simultan in aproximativ 90 de orase de pe glob, dintre care in jur de 20 de orase in Romania.

Sub eticheta Around the Tres Courts Romania – competitia romaneasca, sunt grupate filme foarte scurte realizate in Romania. Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc sa o arate lumii intregi sa isi demonstreze talentul. Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: fictiuni, documentare, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita.

Cei care doresc sa participe la competitia romaneasca sunt invitati sa aduca sau sa trimita prin posta creatiile lor cinematografice foarte scurte, insotite de formularul de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.com/ro) la Institutul Francez din Timisoara, Bd. C.D. Loga nr. 46, 300020 Timisoara, tel. 0256-490.544 sau prin e-mail, la ingrid.diac@institutfrancais.ro sau la trescourt@institutfrancais.ro. Data limita pentru inscrierea filmelor: 30 martie 2016.

In luna aprilie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia Around the Tres Courts Romania 2016. Aceasta va fi proiectata in perioada 3-12 iunie 2016, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 20 de orase din tara participante la festival. Larga difuzare a festivalului Tres Court in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 6.000 de spectatori din orase mici si mari din toata tara.