Doua poduri din Timisoara intra in reabilitare

17 februarie 2016

Pod_Stefan_cel_Mare_old_640Podul Stefan cel Mare (de pe Bd. Dragalina) si Podul Eroilor (de la Str. Bolintineanu) din Timisoara intra in reabilitare, din toamna anului 2016.

 

Pentru Podul Stefan cel Mare exista deja proiect tehnic, conform caruiase va largi podul la patru benzi de circulatie plus platforma pentru tramvai, se face consolidare, se vor amenaja trotuare si piste de biciclete.

 

De remarcat ca Podul Stefan cel Mare (foto) a fost primul pod rutier din otel turnat din sud-estul Europei deschis circulatiei publice. A fost recostruit din beton in 1957.

 

„Dorim sa lansam lucrarile in trimestrul al treilea al anului 2016. Durata executiei este de zece luni, valoarea lucrarilor este estimata la 7,8 milioane de lei, cu TVA inclus. La Podul Eroilor tot la fel, tot in trimestrul al treilea, dar durata de executie este de noua luni, costul estimat de 5,1 milioane de lei. Podul a atins vârsta la care trebuie sa se faca consolidarea, iar daca facem consolidarea, il si largim”, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

 

Finantarea se face de la bugetul local.